Vår Historie
Den profesjonelle måten Detec AS opererer i dag er et resultat av en lang historie i den profesjonelle video- og overvåkingsbransjen. Selskapet ble etablert for nesten 40 år siden, og har utviklet seg til å bli et ledende selskap innen overvåkingsmarkedet. Gjennom årene har det også vært en stadig økende global virksomhet, med selskapets toppmoderne videoanalyse- og administrasjonsprogramvare som leder an.
Her er noen av de viktigste historiske begivenhetene:
1981 - Helgesen går ut på markedet
I august 1981 startet selskapet Ing. Firmaet Helgesen AS ble etablert, oppkalt etter selskapets grunnlegger og nåværende administrerende direktør, Knut Harald Helgesen. Selskapet startet med salg og service av profesjonelle videoprodukter til kringkastings- og overvåkingsindustrien.
Midt på 80-tallet - Distribusjonsavtaler med Sony og JVC
Gjennom årene har selskapet hatt en rekke distribusjonsrettigheter, men de to mest betydningsfulle ble kanskje signert på midten av 80-tallet med Sony og JVC - partnerskap som ville ha langvarig avgjørende betydning. Sony har vært i mange år, og er i dag det merket med den største volumandelen av alle merker som Detec AS representerer.
1992 - Detec ASA - en pioner innen deteksjon av videobevegelser
Detec ASA var i sin barndom en pioner innen videobevegelsesdeteksjon, og var fra starten av samarbeid med forskere fra Skandinavias største uavhengige forskningssenter, SINTEF. Selskapet ble etablert på Oslo Børs med sterke sluttbrukerpartnere som Telenor, Direktoratet for offentlig bygg og eiendom (Statsbygg), Statkraft og Norsk industri- og regionalt utviklingsfond (SND) (nå en del av Innovasjon Norge) - alle selskaper som helt eller delvis eies av den norske staten.
1999 - Ing. firmaet Helgesen AS kjøper Detec ASA
I 1999 ble Ing. firmaet Helgesen AS kjøpte den totale aksjeblokken i Detec ASA. Det året var den avanserte livssyklusen for video bevegelsesdeteksjonsteknologi fortsatt veldig i sin FoU-fase, men med et økende antall konkurranseprodukter som ikke holdt store løfter kommersielt. Ing. firmaet Helgesen AS var fast bestemt på å øke effektiviteten og få igjen kostnadene ved å sørge for at programvaresuiten sørget for mer generell videoovervåking.
2000 - Ing. firmaet Helgesen AS endrer navn til VideoWeb1
I 2000 ble Ing. firmaet Helgesen AS bestemte seg for å endre navnet til det mer internasjonale navnet VideoWeb1 AS. Hensikten var å holde fast på det store antallet globale førtiltakere av den avanserte teknologien for bevegelsesdeteksjon. Samtidig indikerte navneendringen en ny tid for Detec-programvaren, og var også ment å signalisere et bredere produktsortiment som tilbys av selskapet, og fremdeles opprettholde salg og service av profesjonelle videoprodukter til kringkastings- og overvåkingsindustrien.
2005 - Tilbake til Detec igjen
I 2005 hadde kringkastingsvirksomheten endret seg drastisk, og selskapet bestemte seg for å fokusere sterkere på sikkerhets- og videoovervåkingsindustrien. VideoWeb1 endret navnet (tilbake) til Detec AS for å signalisere dedikasjonen til Detec-programvaren, videoovervåking og sikkerhet. Selskapet følte seg trygg på at programvarepakken hadde hoppet i kvalitet, spesielt når det gjelder bruker- og installatørvennlighet, og hadde da fått et sterkt fotfeste i sikkerhetsbransjen. Spesielt så i bankmarkedet innenlands, hvor selskapet kunne bygge på sterke relasjoner fra 80- og 90-tallet som ble opprettet med andre maskinvareprodukter.
2006 - 25 års jubileum og sterkt FoU-fokus
I 2006 feiret Detec AS sitt 25-årsjubileum. Samme år ble selskapet tildelt en FoU-pris fra den store telespilleren Telenor for sin utvikling av en mobil løsning ved bruk av videoanalyse for å generere alarmer, SMS eller MMS for vaktvarsling og data via 3G for visning av alarmhendelser eller live video - revolusjonerende teknologi på den tiden, spesielt tilpasset den type båndbredder og mobiltelefoner som var tilgjengelig. Samme år formaliserte Detec AS samarbeidet med Hikvision og ble en av de første - om ikke den første - partnerne i Nord-Europa. Dette forholdet står fortsatt sterkt, selv når Hikvision har vokst til å bli den største produsenten av videoovervåkingsutstyr i verden. Samme år så Detec også på megapikselteknologi fra flere leverandører, og bestemte klokt å formalisere et samarbeid med Arecont Vision både som teknologipartner og for distribusjon.
2007 - FoU-prosjekt TEKVO startet
I 2007 startet det treårige FoU-prosjektet TEKVO (Technology for Spesialtilpasset videoovervåking). Prosjektet ble finansiert av Norges forskningsråd og konsortiummedlemmene Detec AS (prosjekteier), SINTEF (prosjektleder), Hernis Scan Systems AS, Securitas Systems AS (nå Stanley Security), Norsk Tipping AS (statlig spillselskap ), Posten Norge AS (statlig selskap for post- og logistikktjenester) og Afrisap (nå Axitech) i Sør-Afrika. Målene var å lage et sett med nye, robuste algoritmer for videodeteksjon i sanntid, et høyt nivå av automatisk konfigurasjon, en optimalisert kombinasjon av sensorinnganger, nye maskinvareløsninger basert på å kombinere CPU og GPU, og tre pilotsystemer på slutten. brukersteder for evaluering og videreutvikling.
Januar 2009 - E-handel begynner
I januar 2009 lanserte Detec AS sin første versjon av deres nettbutikk med pålogging for registrerte forhandlere. Selskapet innså at for å forbedre informasjons- og logistikkflyten, med et bredere utvalg av produkter med kortere livssyklus, ville en nettbutikk være viktig for å holde seg konkurransedyktig. Detec AS var en av de første videoovervåkingsdistributørene i Norge som lanserte sin egen nettbutikk for forhandlere. Nå er det et must-have i bransjen.
August 2009 - Deltakelse i EU-prosjekt ADABTS
Det fireårige € 3,5 millioner prosjektet, kalt ADABTS eller Automatic Detection of Unormal Behavior and Threats in crowded Spaces, ble lansert i august 2009. Prosjektet ble i fellesskap finansiert av EU-kommisjonen og de involverte partnerne som dannet et internasjonalt konsortium besto av FOI ( SE), BAE Systems (UK), Detec (NO), hjemmekontor - senter for anvendt vitenskap og teknologi (CAST) (UK), Institute of Psychology - Ministry of Interior (BG), SINTEF (NO), University of Amsterdam (NL) og TNO (NL). Detec var en av industripartnerne i konsortiet og ledet arbeidet med å utnytte forskningsresultater. Et sentralt bidrag var at programvareplattformen Detec Next som ble lansert senere, ville tjene som demonstrasjonsmiljø for forskningsresultater. Les mer her.
November 2010 - Detec Fire-løsning sendes på nasjonal TV
I november 2010 dukket Detec Fire-løsningen opp i en episode av TV-science show "Schrødingers katt" på NRK. Detec Fire-løsningen ble utviklet av Detec i nært samarbeid med Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT - Trøndelag Fire & Rescue Service i Trondheim) og sikkerhetsinstallatør Bravida Norge AS. Løsningen bruker radiometriske termiske kameraer for branndeteksjon og panorering, tilt, zoom-kameraer for å verifisere alarmvarsler. Detec-programvaren er integrert med programvare som brukes av sentrale operatører og responsteamene, slik at de kan se alarmdetaljer før de bestemmer seg for hvilke handlinger de skal gjøre. Å kombinere radiometriske termiske kameraer med Detecs avanserte videoanalyse gir en svært lav falsk alarmhastighet.
12.12.2012 - Detec Next offisielt lansert
12.12.2012 presenterte Detec offisielt Detec Next, den nye generasjonen programvareplattform for videostyring som er kjernen i selskapets virksomhet i dag. Presentasjonen og demonstrasjonen ble holdt i SINTEFs lokaler i Oslo, og tiltrukket mange installatører, sluttbrukere, konsulenter og integratorer. Trinnvis er forskningsresultater fra FoU-prosjekter som TEKVO og ADABTS implementert.
Juni 2013 - ADABTS demonstrasjon
FP7 EU-prosjekt ADABTS kulminerte i en endelig demonstrasjon av et modulært nettverkssystem på Kyocera Stadium på ADO Den Haag fotballklubb i Nederland 25. juni 2013. ADABTS demonstrerte med hell at situasjonsbevisstheten til en menneskelig operatør kan forbedres ved å utvide videoanalyse over 3D-plass (flere visninger / kameraer), ved hjelp av sporing og flere typer sensorer (både video og lyd). De fleste av forskningsresultatene ble demonstrert på programvareplattformen Detec Next. Les mer her.
Februar 2014 - Detec QUEUE-løsning sendes på nasjonal TV
Detec AS jobbet med forskere ved SINTEF for å utvikle en passasjerteller ved bruk av radiometriske termiske kameraer og strategisk plasserte optiske sensorer for å gi et estimat på hvor lang tid køen vil ta for å passere sikkerhetskontrollen på Værnes lufthavn (Trondheim, Norge). Løsningen ble sendt på science TV-showet "Schrödingers katt" på NRK, som markerte suksessen til prosjektet. Prosjektet er utviklet i nært samarbeid med Avinor på Værnes lufthavn og sikkerhetsinstallasjonsfirma Bravida Norge AS.
April 2016 - Detec lanserer sin egen kameraportefølje
I april 2016 bestemte Detec seg for å lansere sitt eget kameraserie. Overveldet av utallige tilgjengelige modeller, følte mange av Detecs kunder seg komfortable med Detec som definerte noen få varianter som dekker de fleste installasjonsscenarier. Detec bestemte seg for å lansere en kulekamera-modell og en hærverkssikker fast minidome-modell, med flere modeller på skissetavlen klar for relevante prosjekter. Privatkameraer ga Detec muligheten til å tilby end-to-end løsninger globalt uten å være bekymret for distribusjonsbegrensninger for merkevarekameraer. Samtidig effektiviserte selskapet produksjonen av opptakere som ble brukt sammen med Detec Next-programvaren, og lanserte en serie av det selskapet omtaler som PC-NVR.
Bli en del av historien vår!
Detec AS er en videoovervåkningsspesialist. Kjernen i Detec AS sin virksomhet er vår egen egenutviklede Detec Next Video Management Software (Detec Next VMS). Sammen med programvaren vår tilbyr vi naturlig nok en rekke PC-baserte opptakere (PC-NVRer) og avanserte servere. Vi tilbyr også et utvalg av allsidige IP-kameraer som kan brukes i de fleste videoovervåkingsapplikasjoner. Selv om vi er programvareutvikler med CCTV-maskinvare med privat merkevare, er vi også en distributør av CCTV-utstyr fra bransjeledende merkevarer. Vi kan tilby hele IP-kameraet og produktspekteret fra leverandører som Sony, Dahua, Hikvision og Arecont Vision. Vi kan også tilby alle andre spesialkameraer, tilbehør og maskinvareutstyr som trengs fra leverandører som FLIR, Silent Sentinel, Fujinon, Computar, Ganz, Videotec, Veracity, ZyXel, Intel og mer. Du finner de mest tilgjengelige produktene i katalogen vår. Hvis det er produkter du ikke finner i katalogen vår, kan du kontakte oss! Vi tar sikte på å være en one-stop shop for alle dine videoovervåkingsbehov!