Fujifilm releases long range surveillance camera with built-in lens “FUJIFILM SX800”

Fujifilm lanserer langtrekkende overvåkingskamera med innebygd linse "FUJIFILM SX800"

- Gå inn i markedet for overvåkingskameraer med bruk av banebrytende optisk teknologi og bildebehandlingsteknologi
- Realiserer 40x optisk zoom opp til verdens lengste telelengde på 800 mm*
- Tar klare bilder av fjerne motiver med avansert bildestabiliseringsytelse, og rask og nøyaktig autofokus med AF-hastighet så raskt som 0,3 sekunder

FUJIFILM Corporation (President: Kenji Sukeno) har annonsert at de vil lansere "FUJIFILM SX800" ("SX800"), et nytt overvåkningskamera med lang rekkevidde utstyrt med innebygd linse, 26. juli 2019. SX800, utviklet med banebrytende optisk teknologi og bildebehandlingsteknologi, har et innebygd FUJINON-zoomobjektiv med høy ytelse, som er i stand til 40x optisk zoom for å tilby et brennviddeområde som strekker seg til 800 mm, verdens lengste telefotodekning. Det er et epokegjørende overvåkingskamera som har avansert bildestabiliseringsytelse, rask og nøyaktig autofokus med AF-hastighet så raskt som 0,3 sekunder, og enestående varmetåke-/tåke-reduksjonsfunksjon, som gjør det mulig å ta klare opptak av et fjernt motiv umiddelbart.

Utgivelsen av dette produktet markerer Fujifilms inntreden i markedet for overvåkingskameraer i sin innsats for å utvide virksomheten ytterligere.

I dag er det en økende anerkjennelse av trygghet for det trygge og trygge samfunnet. Nylig, sammen med de skiftende internasjonale forholdene, introduseres langdistanseovervåkingskameraer som er i stand til å overvåke fjerne motiver, ikke bare ved internasjonale grensekontroller, men også ved store offentlige anlegg som havner og flyplasser. Imidlertid har konvensjonelle overvåkingskameraer med lang rekkevidde ofte problemer, inkludert deres mottakelighet for kamerarystelser i vindkast og langsom autofokus. Fujifilm har jobbet med å utvikle innovative produkter for å løse slike problemer ved å kombinere sin unike optiske teknologi, pleiet gjennom utviklingen av et bredt spekter av objektiver, inkludert 4K/8K-kompatible kringkastingslinser og kinokameralinser, med banebrytende bildebehandlingsteknologi funnet i "X-serien" av digitale kameraer.

SX800, den første som ble lansert i dette initiativet, er et langtrekkende overvåkingskamera med 40x optisk zoom for å dekke brennviddeområdet fra 20 mm til 800 mm. Kombinert med digital zoom på opptil 1,25x kan kameraet nå brennvidden som tilsvarer 1000 mm ved langdistanseovervåking. Dette betyr at den kan fange kjøretøyets registreringsskilt ** på en bil på ca. 1 km unna. Fujifilms proprietære bildestabiliseringsmekanisme kontrollerer kamerarystelser nøyaktig uten tidsforsinkelse. Videre gir bruken av Rear Focus-mekanismen *** og andre funksjoner høyhastighets og høy nøyaktighet AF, og oppnår fokus på så raskt som 0,3 sekunder. Kameraets høyhastighets bildebehandlingsmotor oppnår deteksjon og sanntidskorrigering av varmedis og tåke. Disse funksjonene gjør denne modellen til et ideelt valg for å utføre overvåkingsoperasjoner ved landegrenser, skoger og store offentlige anlegg inkludert havner, flyplasser og motorveier.

Fujifilm er engasjert i forskning, utvikling, produksjon og markedsføring av ulike FUJINON-merkede linser, inkludert kringkastingslinser og filmobjektiver. Selskapet har også utvidet virksomhetsomfanget sitt, og gjort en inntreden på projektormarkedet med lanseringen av FUJIFILM PROJECTOR Z5000 *4 , en ultrakort projektor utstyrt med verdens første "toaksiale roterbare linse"-mekanisme. Fujifilm vil oppnå ytterligere forretningsvekst ved å fortsette å utvikle innovative produkter som møter de ulike behovene til ulike markeder.

 • * Blant langdistanse overvåkingskameraer med innebygd linse, per 23. juli 2019 ifølge Fujifilm
 • ** Kan identifisere det sekvensielle kjøretøyets betegnelsesnummer på et registreringsskilt
 • *** Autofokusmetode som driver en bakre gruppe av linseelementer med liten diameter i høy hastighet
 • *4 Projektor som er i stand til å projisere bilder i forskjellige retninger ved å endre retningen på linsen til å vende oppover, nedover, forover, bakover, venstre og høyre

1. Hovedfunksjoner

(1) 40x optisk zoom for å dekke et brennviddeområde på opptil 800 mm, verdens lengste telelengde

 • SX800 er utstyrt med et innebygd FUJINON-objektiv med høy ytelse som kan 40x optisk zoom for å dekke brennvidder fra 20 mm på vidvinkelenden til verdens lengste telelengde på 800 mm. Den har også digital zoom-kapasitet på opptil 1,25x for å muliggjøre langdistanseovervåking tilsvarende 1000 mm i brennvidde.
[Foto] Området (blå ramme) i 20 mm vidvinkelbildet zoomes inn. Bildet som tilsvarer 1000 mm i brennvidde viser kjøretøyets registreringsskilt til en bil (rød ramme) som er parkert 1 km unna.

(2) Avansert bildestabiliseringsytelse

 • SX800 har en nyutviklet bildestabiliseringsmekanisme, som bruker optiske og mekaniske designteknologier fremmet gjennom utviklingen av kringkastingsobjektiver og utskiftbare objektiver for digitale kameraer. Høyytelses gyrosensorer registrerer selv de minste vibrasjoner. Bruken av keramiske perler, behandlet i presisjon, i mekanismens drivseksjon har minimert friksjon og motstand under bildestabilisering for nøyaktig kompensasjon av kamerarystelser uten tidsforsinkelse. Det betyr at kameraet kan installeres i høye posisjoner som er utsatt for vindkast eller på steder som lider av store vibrasjoner, som motorveier og flyplasser.

(3) Bakre fokusmekanisme for rask og nøyaktig autofokus med AF-hastighet så raskt som 0,3 sekunder

 • SX800 bruker Rear Focus AF-mekanismen, som driver en bakre gruppe av linseelementer med liten diameter i høy hastighet. Kombinasjonen av fasedeteksjons-AF på sensoren og kontrast-AF oppnår autofokus så raskt som 0,3 sekunder, og oppnår fokus på et motiv øyeblikkelig. Dette er en betydelig forbedring i AF-hastighet sammenlignet med flere sekunder til rundt 10 sekunder det tok for det konvensjonelle systemet som driver en frontgruppe av linseelementer med stor diameter.
 • Mekanismen er i stand til kontinuerlig AF, og opprettholder fokus på et motiv i sanntid. Kameraet bytter automatisk til det optimale AF-systemet i henhold til opptaksstedets lysforhold og andre faktorer, for å oppnå AF med avansert presisjon og høy hastighet i en rekke situasjoner.

(4) Enestående evne til å kontrollere varmedis og tåke for å produsere klare bilder

 • Kameraets bildebehandlingsmotor bruker den nyeste kompensasjonsalgoritmen og håndterer beregninger med høy hastighet for å oppdage og korrigere varmedis og tåke nøyaktig i sanntid, og produsere klare bilder. Spesielt varmedis gjør det vanligvis vanskelig å skille et motiv fra andre bevegelige objekter innenfor rammen, noe som gjør det nødvendig å bruke en dedikert ekstern enhet for bildekorreksjon. Med SX800 er ingen slik ekstern enhet nødvendig for å produsere klare opptak.
 • Linsen er påført med flerlagsbelegg for å støtte et bredt spekter av bølgelengder fra synlig lys til nær infrarøde stråler. Dette har økt lystransmittansen til det ultimate nivået for å effektivt kontrollere linsens flair og spøkelse.
 • Bruken av høyytelses bildesensor *5 og banebrytende bildebehandlingsteknologi oppnår klare bilder med minimalt med støy selv under dårlige lysforhold med høye følsomhetsinnstillinger.
*5 Effektiv bildestørrelse på 1/1,8 tommer. Den effektive bildestørrelsen refererer til området på bildesensoren som brukes til å ta opp visuelle bilder.

  (5) Betydelig forenkling i installasjonsprosedyrer

  • SX800 er designet og satt sammen med et objektiv integrert i kamerahuset for å få ut maksimal ytelse fra begge komponentene. Dette har eliminert behovet for de konvensjonelt nødvendige trinnene med å justere den optiske aksen og flensens brennvidde, og derved forenkle installasjonsprosedyrene vesentlig.

  Produktbilder

  Tilbake til bloggen